Ons varkensvlees - Livar het klooster

Livar, sinds 1999

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat vijf Limburgse varkensboeren de koppen bij elkaar staken. Ze hielden varkens zoals elke andere varkenshouder, maar waren niet tevreden over hun werk en leven. In de jaren ’90 gold het motto “hoe magerder het vlees, hoe hoger de opbrengst”. Smaak was geen prioriteit meer. Kleine varkenshouderijen veranderden in boerderijen met megastallen en massaproductie. Voor veel boeren leek dit de enige manier om te overleven. Dit gold echter niet voor deze Limburgse boeren. Zij wilden terug naar de kern: kwaliteitsvlees boordevol smaak.

Een echte eye opener


De varkensboeren deden inspiratie op in Spanje. Ze wisten niet wat ze zagen. Kleinschalige boerderijen met speciale rassen, ander voer en bovenal gelukkige varkens en gelukkige boeren. Tevens bezochten ze er diverse restaurants en proefden varkensvlees zoals ze het nog nooit hadden geproefd. Terug op Limburgse bodem startte een intensieve zoektocht naar kwaliteit dat begon met het selecteren van de beste varkensrassen. Het concept Livar was geboren.

Een nieuwe start

De nieuwe varkensrassen werden volgens een monastieke levensvisie gehouden op de kloosterboerderij van abdij Lilbosch waar het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. De sobere levensvorm van de broeders met respect voor mens, dier en omgeving sloot naadloos aan bij de visie van Livar. Alle ingrediënten waren aanwezig om de beste kwaliteit en smaak te ontwikkelen.


De groei naar succes



Livarvarkensvlees werd een begrip en al snel werd de huisvesting in het klooster te klein. Er werd gezocht naar andere boerderijen waar de varkens volgens dezelfde condities konden leven als op de kloosterboerderij. Inmiddels zijn er meerdere boerderijen waar Livarvarkens worden gehouden. Sinds 2009 heeft Livar haar eigen slagerij waar de varkens worden verwerkt tot de allermooiste producten. Al vanaf de oorsprong is Livarvlees geliefd onder de betere restaurants en slagerijen waarna het met zorg terecht komt bij de eindconsument: een echte liefhebber van goed en smaakvol varkensvlee

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rundvlees van vit

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden.

Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar onze afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk rundvlees. Wij geloven in lokaal geproduceerd rundvlees waarbij wij in de hele keten op een respectvolle manier omgaan met het dier, om zo de hoogst mogelijke kwaliteit rundvlees te garanderen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hollands kroon kipfilet

Eigen merk De Hollands Kroon Kip is een eigen merk van Poeliersbedrijf van der Laan. Onze Hollands Kroon Kip heeft een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Door een optimale voer-vlees conversie is de Hollands Kroon Kip super duurzaam en heeft van alle kipsoorten de kleinste CO2 footprint wat inhoudt dat de Hollands Kroon Kip het beste is voor het milieu. De leefomstandigheden van de kip worden hierbij niet uit het oog verloren.

De Hollands Kroon Kip is door de strenge Nederlandse wetgeving, maar ook door strenge vrijwillige programma’s en keurmerken, op alle schakels in de productieketen van hoge kwaliteit. De Hollands Kroon Kip komt van Hollandse fokkerijen en groeit op bij de Hollandse boer, waarbij de Hollands Kroon Kip in een verwarmde stal vrij kan rondlopen.

Voeding De Hollands Kroon Kip krijgt 100% natuurlijk voer. Dit voer bestaat voor minimaal 70% uit granen. Naast het natuurlijke voer heeft de Hollands Kroon Kip onbeperkt toegang tot vers water. Er wordt bij de Hollands Kroon Kip geen antibiotica toegediend.

De Hollands Kroon Kip Is geen scharrel- of biologische hoen maar wel een hoen dieonder goede omstandigheden heeft geleefd. Met de Hollands Kroon Kip koopt u een pluimveeproduct van gezond en zeer smaakvol kippenvlees.

Kenmerken

Van duurzame Hollandse boerderijen
Verwarmde stallen
Goed voor mens en milieu
Vrij van antibiotica
Vrij van salmonella
Natuurlijk dag- en nachtritme
100% natuurlijk voer
Kleine footprint
Droog gekoeld